Täältä löydät muutamia ajatuksia siitä, mitä laulutunneilla käynti voi antaa sinulle.

Opit tuntemaan oman äänesi, kehität ilmaisua ja parannat puheäänesi toimintaa

Laulutunneilla opit tuntemaan oman äänesi ja sen mahdollisuudet. Kehontuntemuksen lisääntyessä tunnistat jännityksiä ja osaat vapauttaa äänesi ja samalla myös mielesi ja kehosi rentoutuvat.

Laulutunneilla ääni kehittyy: sointi rikastuu, ääni vahvistuu ja kantaa paremmin, äänialasi laajenee ja tekstisi selkiytyy. Ilmaisulliset kykysi kehittyvät ja opit tulkitsemaan erilaisia tyylejä. Myös ääniongelmat helpottuvat ja puheäänesikin toimii paremmin.

Säännöllinen harjoittelu tuo tuloksia

Säännöllinen harjoittelu ja tunneilla käynti vahvistavat ääntöelimistöä. Laulaminen on kehollista, joten lihakset harjaantuvat pikkuhiljaa ja tarvitsevat toistoja. Yksityistunneilla käydessäsi opettaja suunnittelee juuri sinun äänellesi ja kehollesi sopivia yksilöllisiä harjoituksia ja ohjaa niiden toteuttamisessa ja antaa ohjeet kotiharjoitteluun. Opettaja auttaa myös valitsemaan kappaleita, jotka tukevat kehitystäsi ja sopivat persoonallesi. Ryhmätunneilla harjoituksia tehdään yhdessä, joten voit seurata ja oppia myös tarkkailemalla muita laulajia. Esiintymisharjoituksissa ilmaisusi kehittyy ja oppilaskonserteissa pääset harjoittelemaan esiintymistä.

Hyvinvointi lisääntyy

Laulaminen lisää kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja vaikuttaa sekä fyysiseen että psyykkiseen vointiin.  Ääntä voi huoltaa samoin kuin kehoa! Laulaminen ylläpitää kudosten hyvinvointia, vahvistaa hengityselimistöä ja estää äänen ennenaikaista vanhenemista. Laulaminen myös vahvistaa ikääntyvää ääntä. Lapselle laulutunnit opettavat oikeaa äänenkäyttöä ja ehkäisevät äänihäiriöiden syntymistä.

Laulaminen vaikuttaa myös mieleen. Tunneilla oppii syvähengitystä ja oman kehon kuuntelua.  Kun jännityksistä päästää irti, myös mieli kevenee.  Kehon ja mielen vapautuessa ääni vapautuu. Laulaessa voi lempeästi tutustua myös itseensä ja kuulostella onko kehossa ajatuksista, kokemuksista ja traumoistakin johtuvia tukoksia.