Tuntuuko siltä, ettet elä sellaista elämää kuin haluaisit? Tarvitsitko tukea ja kuunteluapua? Oletko ehkä alavireinen, keskellä elämänmuutosta tai sairastunut? Musiikkiterapiassa voit musiikin avulla esimerkiksi:

  • löytää yhteyden omaan itseen ja toisiin ihmisiin
  • tunnistaa ja ilmaista tunteita
  • opetella rentoutumista ja syvähengitystä
  • löytää ja vahvistaa omia voimavarojasi ja vahvuuksiasi

Musiikkiterapiassa keskustellaan, mutta sen lisäksi musiikkia käytetään ilmaisukanavana, jonka avulla omia tuntemuksia voi tunnistaa ja pohtia.

Musiikkiterapiassa musiikin monipuolisia ominaisuuksia voidaan käyttää kuntoutuksen ja terapian tukena. Musiikkiterapiassa pyritään asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja voidaan hoitaa erilaisia psyykkisiä, fyysisiä ja vuorovaikutukseen liittyviä haasteita. Musiikkiterapian asiakkaan ei tarvitse osata soittaa tai laulaa.  Terapian tavoitteet ja käytettävät menetelmät (esim. soittaminen, laulaminen, musiikin kuuntelu, improvisaatio, oman musiikin tekeminen) valitaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja lähtötason mukaisesti. 

Löytöretki sävelin -musiikkiterapeuttinen ryhmä

Valmistun musiikkiterapeutiksi Eino Roiha Instituutista joulukuussa 2021. Opintoihin liityen järjestän musiikkiterapeuttisen pienryhmän 35-65-vuotiaille naisille. Ryhmässä saat näkökulmia omaan elämään ja voit vahvistaa yhteyttä omaan itseesi.  Ryhmässä työskentely lisää itsetuntemusta ja mahdollistaa myös kokemusten jakamisen muiden kanssa.  

Ryhmässä

  • saat välineitä rentoutumiseen
  • opit miten voit musiikin avulla löytää turvallisuuden tunnetta
  • voit tutkia omaa elämääsi, kokemuksiasi ja tunteitasi
  • tutustut voimavaroihisi ja vahvuuksiisi
  • löydät luovuutta ja välineitä itseilmaisuun

Työskentely tapahtuu musiikin terapeuttisin keinoin sekä yhdessä keskustellen, kirjoittaen ja maalaten. Mitään aikaisempaa soitto- tai laulutaitoa ei tarvitse olla ja ryhmässä kuullaan osallistujien toiveita ja työskentely muodostuu tältä pohjalta.

Milloin: 7.9.-30.11. (ei viikolla 42) Aika: tiistaisin klo 18.30-19.45 (12 kertaa) Paikka: Studio Aarian tiloissa, Punavuorenkatu 17B Ohjaaja: musiikkiterapeutiksi joulukuussa 2021 valmistuva musiikkipedagogi, VTM Milla Tommila Hinta: 120 EUR sisältäen materiaalikustannukset Ilmoittautumiset: 3.9. mennessä info@studioaaria.fi

Ryhmään otetaan 4-6-hlöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kirjoitathan ilmoittautumisen yhteydessä hiukan taustastasi ja siitä ja minkä toivoisit arjessasi muuttuvan.  Lisätietoja p. 0442945522.  

Koronaturvallisuus: ryhmä kokoontuu Studio Aarian tiloissa, joissa on mahdollista pitää turvavälejä. Jotta voimme taata parhaan mahdollisuuden turvallisuuden, ryhmään osallistuminen edellyttää täyttä rokotussarjaa.

Terapeuttiset laulutunnit

Voit myös tulla terapeuttisen laulun-tunnille. Tunnilla lauletaan niin kuin tavallisellakin laulutunnilla, mutta pääpaino on voimavarakeskeisessä lähetystymistavassa. Tunnilla kehollisuus, rentoutuminen ja hengitysharjoitteet yhdistetään laulamiseen ja äänenkäyttöön. Terapeuttisen laulun -tunnilla on mahdollista myös keskustella ja tutkia omia reaktioitaan ja ajatusmallejaan.

Terapeuttisen laulun -tunnille voit varata ajan ajanvarauskalenterista. Laitathan varaukseen myös viestin, jossa kerrot hiukan toiveistasi. Terapeuttisen laulun -tunti on kestoltaan 45 min ja hinnaltaan 65 EUR (sis alv 24%).

Jos kiinnostuit, voit olla minuun yhteydessä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse info(at)studioaaria.fi.