Tuntuuko siltä, ettet elä sellaista elämää kuin haluaisit? Tarvitsitko tukea ja kuunteluapua? Oletko ehkä alavireinen, keskellä elämänmuutosta tai sairastunut? Musiikkiterapiassa voit musiikin avulla esimerkiksi:

  • löytää yhteyden omaan itseen ja toisiin ihmisiin
  • tunnistaa ja ilmaista tunteita
  • opetella rentoutumista ja syvähengitystä
  • löytää ja vahvistaa omia voimavarojasi ja vahvuuksiasi

Musiikkiterapiassa keskustellaan, mutta sen lisäksi musiikkia käytetään ilmaisukanavana, jonka avulla omia tuntemuksia voi tunnistaa ja pohtia.

Musiikkiterapiassa musiikin monipuolisia ominaisuuksia voidaan käyttää kuntoutuksen ja terapian tukena. Musiikkiterapiassa pyritään asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja voidaan hoitaa erilaisia psyykkisiä, fyysisiä ja vuorovaikutukseen liittyviä haasteita. Musiikkiterapian asiakkaan ei tarvitse osata soittaa tai laulaa.  Terapian tavoitteet ja käytettävät menetelmät (esim. soittaminen, laulaminen, musiikin kuuntelu, improvisaatio, oman musiikin tekeminen) valitaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja lähtötason mukaisesti. 

Opiskelen parhaillaan musiikkiterapeutiksi Eino Roiha instituutissa ja otan musiikkiterapian harjoitusasiakkaita yksilöterapiaan. Tällä hetkellä voin ottaa vastaan harjoitusasiakkaita lyhyisiin noin 10-20 kerran terapiakäynneille. Tarjoan harjoitusasiakkaalle terapiaa hintaan 40 EUR / 45 min (sis alv).

Voit myös tulla terapeuttisen laulun-tunnille. Tunnilla lauletaan niin kuin tavallisellakin laulutunnilla, mutta pääpaino on voimavarakeskeisessä lähetystymistavassa. Tunnilla kehollisuus, rentoutuminen ja hengitysharjoitteet yhdistetään laulamiseen ja äänenkäyttöön. Terapeuttisen laulun -tunnilla on mahdollista myös keskustella ja tutkia omia reaktioitaan ja ajatusmallejaan.

Terapeuttisen laulun -tunnille voit varata ajan ajanvarauskalenterista. Laitathan varaukseen myös viestin, jossa kerrot hiukan toiveistasi. Terapeuttisen laulun -tunti on kestoltaan 45 min ja hinnaltaan 65 EUR (sis alv 24%).

Jos kiinnostuit, voit olla minuun yhteydessä alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse info(at)studioaaria.fi.